TORNION LAIVANIEMEEN 12.000 m2 YRITYSPUISTO Forentia Liiketilat Oy osti Lappli-talojen tehdasalueen

Oululainen kiinteistösijoitusyhtiö Forentia Liiketilat Oy on ostanut Lappli-Talot Oy:ltä vapautuneen tehdasalueen Tornion Laivaniemestä. Noin 8 hehtaarin tehdasalueella on n.7.500 m2 lämmintä ja n.4.500 m2 kylmää tuotanto- ja varasto- ja katostilaa sekä laajat asfaltoidut piha-alueet. Yhtiön tarkoituksena on kehittää aluetta yrityspuistoksi, jossa voi kustannustehokkaissa tiloissa harjoittaa tuotanto- ja varastointitoimintaa sekä näitä tukevia toimintoja.

Forentia Liiketilat Oy myi kesällä 2021 toimitila -sijoituskohteet Oulussa ja Kempeleessä tarkoituksenaan keskittyä yritysryhmän muiden yhtiöiden kanssa asuntorakentamiseen. Puolen vuoden aikana asuntorakentaminen onkin saatu kasvu-uralle. ”Kun tämä kohde tuli tarjolle, niin en vain yksinkertaisesti malttanut kieltäytyä!”, tunnustaa yrittäjä Jaakko Tahkola. ”Kohde mukavalla tavalla poikkeaa myydyistä kohteista ja sen jalostamisessa ja jälleenvuokrauksessa on sopivasti uutta haastetta. Kun aiemmat kohteemme olivat näkyvillä paikoilla olevia toimisto- ja liiketilakiinteistöjä niin nyt kysymyksessä on tuotanto- ja varastotiloja paikalla, joka ei ole millään tavalla näkyvä, mutta johon on kuitenkin hyvät kulkuyhteydet ja johon yritysten välisellä synergialla voidaan tuottaa lisäarvoa yrityspuistossa toimiville.”

Aluetta ja tiloja on tarkoitus ensi kesän aikana ulkopuolisilta osin kunnostaa ja tehdä alueesta nykyistäkin viihtyisämpi paikka toimia. ”On aina ilo, kun on mahdollisuus työllistää nuoria. Ainakin ulkomaalaus- ja pihan kunnostustöitä nuorille tuleekin olemaan tarjolla”, Tahkola suunnittelee.  Jo sitä ennen täytyy kiinteistöhuoltoa ja vuokranäyttöjä varten löytää paikallisia toimijoita, joiden kautta toimintaa käynnistellään. Myös Business Tornioon on aloitettu keskustelut yhteistyöstä alueen potentiaalin hyödyntämiseksi.

 

Lisätietoja:

 

  Forentia Liiketilat Oy

  toimitusjohtaja Jaakko Tahkola

  p.0400 628385

  jaakko.tahkola@forentia.fi